Social return

Over Social Return

Naast het matchen van kandidaat en opdrachtgever, is Mens en Werk Personeelsdiensten ook maatschappelijk betrokken. Met diverse projecten willen wij ons ook daarin onderscheiden. Zo werken we met verschillende partijen samen in Project Dopomoga, een hulp programma voor Oekrainse vluchtelingen. Ook zijn we een samenwerkingspartner van het Venlosche festival Stereo Sunday.

Project Dopomoga

Dopomoga (Oekraïens voor Hulp) is een hulpinitiatief geïnitieerd door Mens en Werk personeelsdiensten en door de WorksGroup BV. We zetten ons maatschappelijk in en voelen ons verantwoordelijk voor een goede landing van de Oekraïense gasten die momenteel als vluchteling naar Nederland komen.

Contact opnemen

Wat doen we?

Vanuit Project Dopomoga ondersteunen we mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne. Naast het verstrekken van werkgelegenheid dragen we maatschappelijk ons steentje bij en zetten we ons in voor een zachte landing in de maatschappij. Een gedeelte van onze omzet wordt ingezet ter bevordering van de integratie, het financieren van een kledingbank, ondersteunen bij medische en juridische hulp en het organiseren van diverse sociale activiteiten zijn enkele voorbeelden waarin wij actief een bijdrage leveren. Ook gemeenten kloppen bij ons aan voor onze expertise op het gebied van wetgeving en vluchtelingen, iets waar we best trots op zijn!

Hoe werken we?

Dopomoga is een sociaal initiatief. Dat wil concreet zeggen dat we de mens centraal stellen en hen een warm welkom geboden wordt.  Werknemers die via ons bemiddeld worden, krijgen uiteraard hun reguliere loon uitbetaald. Daarnaast komt een deel van de marge die normaliter commercieel gewin is ten goede aan het sociale initiatief, waarmee overige activiteiten gefinancierd worden. De werkplekken die we aanbieden zijn van tevoren gescreend, zodat misstanden voorkomen worden. Onze opdrachtgevers hebben een sociale inborst en hebben oog voor de mens, die juist voor deze doelgroep van essentieel belang is.

Waarom samenwerken met ons?

Veel ondernemers willen een bijdrage leveren om het leed van de Oekraïense vluchtelingen te verzachten en kampen daarnaast met personeelstekorten. Door mensen vanuit het project Dopomoga aan te nemen steunt u rechtstreeks de vluchtelingen en worden daarnaast overige activiteiten gefinancierd waarmee lokale Oekraïense vluchtelingen geholpen worden.

Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Met onze persoonsgerichte aanpak zijn we fysiek aanwezig op de opvanglocaties en hebben we rechtstreeks contact met de betrokken coördinatoren, waar humanitaire ondersteuning geboden wordt. De werknemers en vrijwilligers bij Svoboda.legal spreken Oekraïens, Russisch, Engels, Duits en Nederlands, waardoor er geen taalbarrière is en alle hulpvragen goed opgevolgd kunnen worden. Daarnaast dragen we ook zorg voor de juridische begeleiding die de Europese en Nederlandse wetgeving met zich meebrengt.

Wil je ook een steentje bijdragen en ben je vrijblijvend benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag in contact!

Contact opnemen

Mens en Werk Personeelsdiensten is maatschappelijk partner van Stereo Sunday

Mens en Werk heeft maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan en is sinds de oprichting een vaste partner van het festival Stereo Sunday. Het hele jaar rond zijn we actief betrokken bij de organisatie en zorgen we ervoor dat het de 150+ betrokken vrijwilligers aan niets tekort komt. Benieuwd naar hoe we het Familie gevoel binnen Stereo Sunday waarborgen? Check dan de onderstaande recap, of klik hier op de link naar de documentaire over onze Stereo Familie!

Bekijk documentaire
Mens en Werk Personeelsdiensten
4.5
Gebaseerd op 27 beoordelingen
powered by Google
Tereza KrajciovaTereza Krajciova
22:21 29 Apr 24
Patty PhuongPatty Phuong
17:58 21 Mar 24
Grote waardering voor Barry voor zijn hulp bij het vinden van een baan die heel goed bij mij past, evenals voor de focus van Mens en Werk Personeelsdiensten op het vinden van een baan waarin jij, je persoonlijkheid en je passie centraal staan ​​in wat ze doen!
Roel BosRoel Bos
18:38 02 Feb 24
Toffe gozer Barry van Mens en WerkDankzij Barry kan ik 19 februari starten met mijn nieuwe baanHij luistert goed naar je en zoekt een bedrijf wat bij je pastBarry bedankt👍
Ramon LinssenRamon Linssen
08:21 27 Jan 24
Fijne begeleiding! Heel erg bedankt Barry!
Richard FaessenRichard Faessen
10:58 05 Jan 24
Barry Vervoort, klein van stuk, maar met grootste daden.Geweldige ondersteuning en communicatie!Een echt aanrader als zoekende bent.
Karin WijnenKarin Wijnen
17:54 18 Dec 23
Een super fijn contact gehad met Barry met als resultaat een hele leuke baan.Een aanrader als je op zoek bent naar een nieuwe baan!
Demonic DemonDemonic Demon
12:27 27 Jul 23
Nog geen 2 weken geleden ben ik door Barry van Mens en werk benaderd.Door de manier waarop ik ben aangeschreven, heeft dit de doorslag gegeven om contact met hem op te nemen.Er is voor mij op dit moment meer dan genoeg aanbod voor werk, maar omdat Mens en Werk tijdens het kennismakings gesprek met Wouter duidelijk stelde dat de Mens in hun visie centraal staat en ook hoe fijn het gesprek verliep, voelde het gewoon goed en werden verdere afspraken snel gemaakt.Een week later ben ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en heb ik een nieuwe Job!Dank je wel Barry en Wouter.
Marcella JaspersMarcella Jaspers
16:43 28 Jun 23
Via mens en werk een nieuwe job kunnen vinden.Hun ( lees Barry ) zakelijke maar ook open manier van communiceren sprak me zeer aan, en ook hun voortvarende manier van contact leggen met de kandidaat werkgever .Geen langdradige manier van wachten, wachten en nog eens wachten, maar binnen enkele dagen mijn voorstellingsgesprek, meeloopdag en daarna "aan de bak" zeg maar.Ik raad iedereen aan die werk zoekt eerst eens contact met mens en werk op te nemen.Hier wordt je als mens behandeld, en niet als die werkloze die op gesprek komt.Alles hier boven kan Ik in een woord samenvatten:TOPPPPPPP.
js_loader

Meld je aan voor een job alert

Aanmelden

Job alert

Close icon

category

locatie

dienstverband