Social return

Over Social Return

Naast het matchen van kandidaat en opdrachtgever, is Mens en Werk Personeelsdiensten ook maatschappelijk betrokken. Met diverse projecten willen wij ons ook daarin onderscheiden. Zo werken we met verschillende partijen samen in Project Dopomoga, een hulp programma voor Oekrainse vluchtelingen. Ook zijn we een samenwerkingspartner van het Venlosche festival Stereo Sunday.

Project Dopomoga

Dopomoga (Oekraïens voor Hulp) is een hulpinitiatief geïnitieerd door Mens en Werk personeelsdiensten en door de WorksGroup BV. We zetten ons maatschappelijk in en voelen ons verantwoordelijk voor een goede landing van de Oekraïense gasten die momenteel als vluchteling naar Nederland komen.

Contact opnemen

Wat doen we?

Vanuit Project Dopomoga ondersteunen we mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne. Naast het verstrekken van werkgelegenheid dragen we maatschappelijk ons steentje bij en zetten we ons in voor een zachte landing in de maatschappij. Een gedeelte van onze omzet wordt ingezet ter bevordering van de integratie, het financieren van een kledingbank, ondersteunen bij medische en juridische hulp en het organiseren van diverse sociale activiteiten zijn enkele voorbeelden waarin wij actief een bijdrage leveren. Ook gemeenten kloppen bij ons aan voor onze expertise op het gebied van wetgeving en vluchtelingen, iets waar we best trots op zijn!

Hoe werken we?

Dopomoga is een sociaal initiatief. Dat wil concreet zeggen dat we de mens centraal stellen en hen een warm welkom geboden wordt.  Werknemers die via ons bemiddeld worden, krijgen uiteraard hun reguliere loon uitbetaald. Daarnaast komt een deel van de marge die normaliter commercieel gewin is ten goede aan het sociale initiatief, waarmee overige activiteiten gefinancierd worden. De werkplekken die we aanbieden zijn van tevoren gescreend, zodat misstanden voorkomen worden. Onze opdrachtgevers hebben een sociale inborst en hebben oog voor de mens, die juist voor deze doelgroep van essentieel belang is.

Waarom samenwerken met ons?

Veel ondernemers willen een bijdrage leveren om het leed van de Oekraïense vluchtelingen te verzachten en kampen daarnaast met personeelstekorten. Door mensen vanuit het project Dopomoga aan te nemen steunt u rechtstreeks de vluchtelingen en worden daarnaast overige activiteiten gefinancierd waarmee lokale Oekraïense vluchtelingen geholpen worden.

Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Met onze persoonsgerichte aanpak zijn we fysiek aanwezig op de opvanglocaties en hebben we rechtstreeks contact met de betrokken coördinatoren, waar humanitaire ondersteuning geboden wordt. De werknemers en vrijwilligers bij Svoboda.legal spreken Oekraïens, Russisch, Engels, Duits en Nederlands, waardoor er geen taalbarrière is en alle hulpvragen goed opgevolgd kunnen worden. Daarnaast dragen we ook zorg voor de juridische begeleiding die de Europese en Nederlandse wetgeving met zich meebrengt.

Wil je ook een steentje bijdragen en ben je vrijblijvend benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag in contact!

Contact opnemen

Mens en Werk Personeelsdiensten is maatschappelijk partner van Stereo Sunday

Mens en Werk heeft maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan en is sinds de oprichting een vaste partner van het festival Stereo Sunday. Het hele jaar rond zijn we actief betrokken bij de organisatie en zorgen we ervoor dat het de 150+ betrokken vrijwilligers aan niets tekort komt. Benieuwd naar hoe we het Familie gevoel binnen Stereo Sunday waarborgen? Check dan de onderstaande recap, of klik hier op de link naar de documentaire over onze Stereo Familie!

Bekijk documentaire
Google icon

Zouhair Lary

27/07/2022

Top top top! Het ging allemaal heel snel. Alles wordt snel geregeld. Ze vragen daarna ook hoe het gaat en wat je er van vindt. Gewoon TOP!

Meer lezen
Google icon

A.J. Wolbertus

13/10/2022

Berry Topgozer👌🏼!

Meer lezen
Google icon

Leuk werk

13/10/2022

Leuk werk
Meer lezen
Google icon

Ellen van de Boel

20/10/2022

Ik heb een goede ervaring met hun. Zij hebben mij benaderd, omdat ze mijn CV gevonden hadden en hadden een geschikte functie. Helaas werd ik niet uitgenodigd voor een gesprek.

Meer lezen
Google icon

Zen Korsten

09/11/2022

Top begeleiding. Snelle reacties en super kontakt gehad. Dankjewel Bear, topper

Meer lezen
Google icon

Tufan bozkurt

11/11/2022

Top👍

Meer lezen
Google icon

Joeri Cordang

02/12/2023

Ze hebben me al 2x aan een baan geholpen! Ze houden goed contact met je en helpen je meteen, echte toppers!!😁

Meer lezen
Google icon

Michel Oort

17/02/2023

Fijne persoonlijke benadering, en betrokkenheid.

Meer lezen
Google icon

Jos Vermeulen

21/02/2023

De medewerkers van Mens en Werk hebben mij goed geholpen. Zij nemen de tijd voor een kandidaat/client, zodat ze maatwerk kunnen leveren. Helaas heeft dit niet tot een baan geleidt, maar ze houden de lijntjes kort en blijven consistent voor je op zoek. Het hele proces verloopt bij hun laagdrempelig, waardoor je jezelf kunt blijven. Bij hun staat “de Mens” voorop en “Werk” op de 2e plaats.

Meer lezen
Google icon

luca van der beek

04/04/2023

top personeel altijd vriendelijk en zoeken altijd tot het uiterste voor de juiste job

Meer lezen

Meld je aan voor een job alert

Aanmelden

Job alert

Close icon

category

dienstverband

locatie