Project Dopomoga 

Dopomoga (Oekraïens voor Hulp) is een hulpinitiatief geïnitieerd door Mens en Werk personeelsdiensten en door de WorksGroup BV. We zetten ons maatschappelijk in en voelen ons verantwoordelijk voor een goede landing van de Oekraïense gasten die momenteel als vluchteling naar Nederland komen.  

Wat doen we?

Met Dopomoga zijn we aangesloten bij de maatschappelijke stichting “Venlo steunt Oekraïne”  Vanuit de stichting zijn in een korte tijd een kledingbank opgericht, krijgen gasten onderdak/ eten en medische hulp geboden en worden sociale activiteiten georganiseerd, waaronder scholing, gratis knipbeurten, opvang van dieren, sportactiviteiten, gratis bioscoopbezoeken etc. Als partner voorzien wij vanuit Mens en Werk en WorksGroup BV de mensen van arbeidsmogelijkheden waarmee we vanuit onze expertise een steentje bijdrage aan een goede daginvulling en integratie in Nederland. De gelden die normaliter commercieel gewin zijn, worden gedoneerd aan de stichting, waarmee we ons onderscheiden van de reguliere uitzendbureaus die voor snel gewin gaan zonder maatschappelijk bij te dragen. Wij informeren de Oekraïense gasten niet enkel over werk gerelateerde zaken maar staan daarnaast ook klaar met juridisch advies en helpen uit met overige vragen welke in de gemeenschap leven.  

Hoe werken we?

Ons project is een sociaal initiatief. Dat wil concreet zeggen dat we de mens centraal stellen en hen een warm welkom geboden wordt.  Werknemers die via ons aangenomen worden, krijgen uiteraard hun reguliere loon uitbetaald. Daarnaast komt een groot deel van de marge die normaliter commercieel gewin is ten goede aan het sociale initiatief, waarmee overige activiteiten gefinancierd worden. De werkplekken die we aanbieden zijn van te voren gescreend, zodat misstanden voorkomen worden. Onze opdrachtgevers hebben een sociale inborst en hebben oog voor de mensfactor, die juist voor deze doelgroep van essentieel belang is.

Waarom samenwerken met ons?

Veel ondernemers willen een bijdrage leveren om het leed van de Oekraïense vluchtelingen te verzachten en kampen daarnaast met personeelstekorten. Door mensen vanuit het project Dopomoga aan te nemen steunt u rechtstreeks de vluchtelingen en worden daarnaast overige activiteiten gefinancierd waarmee lokale Oekraïense vluchtelingen geholpen worden. 

Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Met onze persoonsgerichte aanpak zijn we fysiek aanwezig op de opvanglocaties en hebben we rechtstreeks contact met de betrokken coördinatoren, waar humanitaire ondersteuning geboden wordt.

De werknemers en vrijwilligers bij Svoboda.legal spreken Oekraïens, Russisch, Engels, Duits en Nederlands, waardoor er geen taalbarrière is en alle hulpvragen goed opgevolgd kunnen worden. Daarnaast dragen we ook zorg voor de juridische begeleiding die de Europese- en Nederlandse wetgeving met zich meebrengt. 

Wil je ook een steentje bijdragen en ben je vrijblijvend benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag in contact!