Project Dopomoga 

Dopomoga (Oekraïens voor Hulp) is een hulpinitiatief geïnitieerd door Mens en Werk personeelsdiensten en door de WorksGroup BV. We zetten ons maatschappelijk in en voelen ons verantwoordelijk voor een goede landing van de Oekraïense gasten die momenteel als vluchteling naar Nederland komen.

Wat doen we?

Vanuit Project Dopomoga ondersteunen we mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne. Naast het verstrekken van werkgelegenheid dragen we maatschappelijk ons steentje bij en zetten we ons in voor een zachte landing in de maatschappij. Een gedeelte van onze omzet wordt ingezet ter bevordering van de integratie, het financieren van een kledingbank, ondersteunen bij medische en juridische hulp en het organiseren van diverse sociale activiteiten zijn enkele voorbeelden waarin wij actief een bijdrage leveren. Ook gemeenten kloppen bij ons aan voor onze expertise op het gebied van wetgeving en vluchtelingen, iets waar we best trots op zijn!

Hoe werken we?

Dopomoga is een sociaal initiatief. Dat wil concreet zeggen dat we de mens centraal stellen en hen een warm welkom geboden wordt.  Werknemers die via ons bemiddeld worden, krijgen uiteraard hun reguliere loon uitbetaald. Daarnaast komt een deel van de marge die normaliter commercieel gewin is ten goede aan het sociale initiatief, waarmee overige activiteiten gefinancierd worden. De werkplekken die we aanbieden zijn van tevoren gescreend, zodat misstanden voorkomen worden. Onze opdrachtgevers hebben een sociale inborst en hebben oog voor de mens, die juist voor deze doelgroep van essentieel belang is.

Waarom samenwerken met ons?

Veel ondernemers willen een bijdrage leveren om het leed van de Oekraïense vluchtelingen te verzachten en kampen daarnaast met personeelstekorten. Door mensen vanuit het project Dopomoga aan te nemen steunt u rechtstreeks de vluchtelingen en worden daarnaast overige activiteiten gefinancierd waarmee lokale Oekraïense vluchtelingen geholpen worden. 

Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Met onze persoonsgerichte aanpak zijn we fysiek aanwezig op de opvanglocaties en hebben we rechtstreeks contact met de betrokken coördinatoren, waar humanitaire ondersteuning geboden wordt. De werknemers en vrijwilligers bij Svoboda.legal spreken Oekraïens, Russisch, Engels, Duits en Nederlands, waardoor er geen taalbarrière is en alle hulpvragen goed opgevolgd kunnen worden. Daarnaast dragen we ook zorg voor de juridische begeleiding die de Europese en Nederlandse wetgeving met zich meebrengt. Wil je ook een steentje bijdragen en ben je vrijblijvend benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag in contact!